IK BEN GASTHEER/VROUW

Heb je een plek in de stad of een van de dorpen van Apeldoorn waar je artiesten kunt ontvangen? Boek dan hieronder de artiest van je keuze.
Bijna alle plekken zijn geschikt, behalve reguliere podia. Dus kom maar op met die huiskamers, voetbalvelden, tuinen en verzorgingshuizen. Overal waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Laat zien hoe gastvrij Apeldoorn is. Koffie en thee krijg je er van ons (beter gezegd: van Albert Heijn) gratis bij!

 

Zoek hieronder naar de kunstenaar of artiest die bij je past. Je kunt er één per dag boeken. Heb je een passende artiest gevonden, dan klik je op ‘boek nu’ om je boekingsverzoek in te dienen.

 

Wanneer de artiest met je in zee wil, kun je samen verdere afspraken maken. Deze match wordt opgenomen in de agenda van de website en in de programmakrant. Een artiest treedt drie keer een half uur op. Het publiek wisselt steeds.

 

Samen met de artiest bepaal je op welke tijdstippen de activiteit plaatsvindt, bij voorkeur volgens een van de 2 rondes:

 

Tijdschema 1: 13.00 / 14.30 / 16.00 uur

Tijdschema 2: 13.45 / 15.15 / 16.45 uur

 

Heb je als gastheer/vrouw een zakelijke onderneming, dan gelden er strikte voorwaarden en een financiële bijdrage. Neem daarover contact met ons op.

 

Ook buiten ons jaarlijkse evenement zijn veel van de artiesten die je hieronder ziet, ‘gewoon’ te boeken. Neem contact met ons op, dan spelen wij je vraag door aan de betreffende artiest.

 

De artiesten zijn te boeken tot 24 februari 2020!

maak je keuze

Romheen met la Zona

Wij zijn Romheen met La Zona, een formatie die muziek en woorden op unieke wijze in elkaar gevlochten heeft. Muziek versterkt woorden en andersom. Momenteel treden we op met de voorstelling ONEVEN.

genre: muziek, literatuur

Eddie Solomon

Eddie Solomon is een akoestische act met viool/gitaar en zang. melancholische popsongs met thema's zoals liefde, dood en religie.

genre: muziek

The College Barbers

Wij zingen a capella barbershopsongs, met choreografie.

genre: muziek

Selectie 'zang' van Joji Na School of Arts Apeldoorn

De twee selectiegroepen met de meest gevorderde leerlingen 'zang' van de Joji Na School of Arts hebben dit jaar gewerkt aan een programma, gewijd aan de liedjes van Whitney Houston.

genre: muziek

Bernard Brogue

Met zijn combinatie van folk en jazz is singer-songwriter Bernard Brogue geliefd in Nederland en Schotland; "De man weet hoe hij goede, pakkende melodie???«n moet schrijven"

genre: muziek

Tammo Tamminga

Tammo Tamminga is een singer songwriter in hart en nieren. Een muzikant en gitarist met oog voor zowel gevoelige als ironische teksten.

genre: muziek

Martin van de Vrugt

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op de akoestische gitaren en is ook producer.

genre: muziek

Bas, Willem en ik

De schrijvers Bas Langereis, Willem Bierman en Reinier Groenendijk lezen eigen werk: verhalen, columns en gedichten.

genre: literatuur

KSH Egerländerkapel

Wij zijn een groep muzikanten die u graag meeneemt in de wereld van Egerländer muziek. Wij zijn een onderdeel van het KSH Orkest Apeldoorn.

genre: muziek

Anita ten Wolde- Huernink

Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn en maak al vele jaren realistische olieverfschilderijen, hierin geef ik ook les. De laatste jaren pas ik ook andere technieken zoals Acryl of krijt toe

genre: beeldend

Ton Alone

Na T&T en de JPT&T Band nu dan een keer alleen op het podium met gitaar en zang. Eigen nummers afgewisseld met nummers uit de jaren 60 en 70 van CSN&Y, The Rolling Stones, Bob Dylan en anderen.

genre: muziek

Henk Boogaard

Henk Boogaard ondervindt hinder van de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie. Hij doet hiervan op een speelse wijze verslag met zijn haarfijne observaties en cabareteske liedjes.

genre: theater, muziek

Jan en Lieneke

Jan en Lieneke treden op met muziek, afgewisseld met gedichten en een enkel verhaal. Jan zingt en speelt piano met sfeervolle (deels eigen) Nederlandstalige songs. Lieneke draagt voor uit eigen werk.

genre: muziek, literatuur

Granada ensemble

Het Granada ensemble bestaat uit 4 ervaren gitaristen en speelt onder andere klassieke-, Spaanse- en Zuid-Amerikaanse muziek op de Spaanse gitaar.

genre: muziek

Reitse Reist (try out Orpheus)

Reitse Giesbers staat 6 juni samen met zijn zanggroepen en live-band in Theater Orpheus. Reitse kun je gezien hebben tijdens 'de beste singer-songwriter van Nederland'. Nu te boeken voor een try out!

genre: theater, muziek

Charlotte Woudenberg

Mijn passie is zingen en dan vooral songs met een boodschap. Ik hou van ballads en zing nederlands- en engels repertoire

genre: muziek

MT-Yidaki

Ruim 25 jaar speelt Michiel didgeridoo en heeft hij zich ontwikkeld tot een van Europa's meest toonaangevende spelers. Vooral de traditionele stijl van de Yolngu uit Australie, is zijn specialiteit.

genre: muziek

Elly Spruyt

Sinds een paar jaar kan ik nu zingen op een podium en daar geniet ik met volle teugen van. Het zijn meestal wel liedjes met een lading, maar dan raak je mensen soms ook. En dat is mooi.

genre: muziek, literatuur

Groentje Kinderliedjes- & DoeTheater

Groentje geeft belevingsgerichte voorstellingen voor gehandicapten en jonge kinderen. Eigen en bestaande liedjes over dieren en natuur uit Nederland worden op educatieve en sprookjeswijze weergegeven.

genre: theater, muziek

Ties en Alex

Ties en Alex, een duo dat op ontspannen en humoristische wijze, meeslepende liedjes brengt die door anderen al veel eerder en beter zijn gespeeld. Ze zijn een verlengstuk van je woonkamer!

genre: muziek

Bont & Bluegrass

Bont & Bluegrass maakt spannende akoestische muziek met bijzondere instrumenten als een banjo, mandoline en dobro. In nieuwe bezetting!

genre: muziek

Poppentheater Spelend Verhalen

Spelend Verhalen, de naam zegt het: met hier en daar een liedje en een interactief moment wordt er met poppen en knuffeldieren een verhaal uitgespeeld. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

genre: theater

Ben Verhoeven

Al zo'n 60 jaar treed ik op als zanger/gitarist. Gespeeld in verschillende bands, nu solo. Repertoire: easy-listening, luisterliedjes, pop (60's en 70's), jazz (o.a. Sinatra, Buble), country.

genre: muziek

Toneelgroep Graficus

Voor cultuur bij je buur spelen we een aantal monologen uit de avondvullende voorstelling Mannenmonologen. Monologen van aartsengel tot moordenaar, van veteraan tot stamhoofd.

genre: theater

Well-Known Strangers

Met een fijne mengeling van folk, rock en pop slepen deze moderne troubadours je mee in muzikale verhalen waar feit en fictie vaak door elkaar lopen.

genre: muziek

Galerie Ps20

Galerie Ps20 is een mooie ruime galerie met een grote diversiteit aan kunstuitingen. Beelden van diverse steensoorten, schilderijen, wandobjecten sieraden e.d bevinden zich onze collectie

genre: beeldend, overig

Tot Dinsdag

Coverband: o.a. Rock, Neil Young, David Bowie, Rolling Stones, Beatles, Tom Petty, e.a.

genre: muziek

Bernadeta Astari

De uit Jakarta afkomstige sopraan Bernadeta Astari betovert het publiek met haar prachtige stem en brengt klassieke muziek op een toegankelijke wijze naar haar publiek.

genre: muziek

Bert Spiertz

Liedjes over het leven in de stad, mensen, langs rivieren, natuur en heelal. Vlechtende melodieen op akoestische gitaren met zang. Invloeden van o.a. Neil Young, Pink Floyd, Nick Drake, Mark Eitzel,

genre: muziek

het Medan Trio ft. Timon Vader

Dit is het verhaal van Tareq. Zijn verhaal is het verhaal van miljoenen anderen in de wereld. Met Het verhaal van Tareq maakt het Medan trio, met beeld van Timon Vader, dit verhaal intiem.

genre: beeldend, muziek

Theater Zonder Grens

Intercultureel theatergezelschap met muziek, gedichten, verhalen en toneel. Met humor, ernst. Onder de deskundige regie van Bako Sorany artistiek leider van Theater Zonder Grens. Foto Job Kok

genre: theater

Aisling

We maken al een tijdje traditionele ierse muziek, vlotte maar ook verhalende nummers. We proberen er een gezellig evenement van te maken. Bezetting: twee violistes, twee gitaristen en een zanger.

genre: muziek

Duo Loriën, Gabriëlle en Daphne Jager

Wij zijn duo Lorien. We zingen tweestemmig en spelen harp en gitaar. We spelen eigen songs en verklanken gedichten uit de wereldliteratuur, vaak over de natuur. Invloeden: folk, pop en klassiek.

genre: muziek, literatuur

Vertelgenootschap Apeldoorn

Het Vertelgenootschap bestaat uit 13 enthousiaste vertellers. Wij vertellen spannende, humoristische of ontroerende verhalen uit alle windstreken voor groot en klein publiek.

genre: theater, overig

Clea Cam

Ik word geinspireerd door het leven om mij heen, reizen en muziek. Ik maak verschillende kunstvormen, o.a. mixed media, schilderijen, beelden, foto's en vilt.

genre: beeldend

Mystic

Henne en Inge hebben hun muzikale ervaringen samengevoegd tot een zeer divers semi-akoestisch, ietwat mysterieus repertoire, met blues- en popmuziek invloeden.

genre: muziek

Geminga

De hypnotiserende liedjes van het eigenzinnige Nijmeegse muziekgezelschap Geminga richten zich rechtstreeks tot het hart van de luisteraar. Dromerige sferen en funky beats, yes we can!

genre: muziek

Volgeboekt

Phoenix Apeldoorn

De toeschouwer ziet folklore dans in kleurige kostuums van het Dans-Ensemble en de Kinder-Selectie groep en men kan luisteren naar folkloristische liederen gezongen door de dames van Phoenix Vocaal.

genre: dans, muziek
lees meervolgeboekt

Dialect Koor Apeldoorn

Een mannenkoor van ongeveer 20 man dat liedjes zingt in het Nedersaksisch Dialect waarvan o.a. het Apeldoorns dialect deel uitmaakt.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

The Lot

The Lot: Indiepop, gitaarpop, countryrock en aanverwante muziekstijlen. Op de setlist staan eigen songs en werk van o.a. The Decemberists, The Jayhawks, Johan, Paul Weller, Noel Gallagher.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

UKE22

In het project UKE22 brengen we met ukelele en djembe de songs van de Ierse supergroep U2 terug tot de naakte essentie.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Hot Toddy

Hot Toddy deelt het enthousiasme voor Schotse en Ierse muziek graag met het publiek. De basis ligt in keltische folk- en protestsongs met melancholische ballads en vrolijke up-tempo muziek.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Frieda Verhoog

Sinds een paar jaar maak ik kaarten met bijenwas.Tijdens het weekend krijgen de bezoekers de gelegenheid om zelf een kaart te maken. Daarbij gebruik je een strijkijzertje en gekleurde bijenwasblokjes.

genre: beeldend
lees meervolgeboekt

Bajoes

Muzikaal kleinkunst trio wekt zelfgeschreven Nederlandstalige nummers tot leven! Van teder en lief tot een traan met een kartelrandje. Nummers die iedereen herkent als de lyriek van het leven!

genre: theater, muziek
lees meervolgeboekt

Stringbean

Akoestische Amerikaanse folk in de stijl van James Taylor, Norah Jones, Nitty Gritty Dirtband, Eric Clapton . Kunnen zowel onversterkt als versterkt optreden.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Hans Brouwer

Ik zing liedjes en ik begeleid mezelf op de gitaar. U heeft de keus uit ca. 300 liedjes, van Dirk Witte tot Jaap Fischer en van Jim Reeves tot Georges Brassens...

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Sietse

Sietse is een singer/songwriter met eigen Nederlandstalig repertoire. Na zijn eerste jaar met een aantal solo-optredens wil hij het komende jaar nog vaker laten zien en horen wat hij kan.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Gijs Verhoog

Mijn schilderijen zijn vnl. landschappen. Winterlandschappen hebben mijn voorkeur en ook luchten intrigeren mij.De laatste jaren schilder ik met acrylverf.

genre: beeldend
lees meervolgeboekt

Kim & André

Kim & André spelen en zingen als duo akoestische popnummers. Ze kennen elkaar van het InTheBand-project bij Gigant. Ze spelen easy-listening nummers met een eigen twist van Ed Sheeran, Anouk, et...

genre: muziek
lees meervolgeboekt

The Celtic Tribe

We spelen en zingen eigen liederen en melancholieke ballads in een Keltische sfeer op sprookjesachtige teksten van onze Schotse vriend Charles M Moore, en Ierse traditionals!

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Popkoor VocalNUL55

Popkoor VocalNUL55 is een enthousiast koor dat Nederlandse en Engelstalige 4 tot 5 stemmige arrangementen ten gehore brengt onder supervisie van onze jonge enthousiaste dirigent Mark van der Mierden.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Ilse Kok

Accordeon op een manier zoals je die niet verwacht. Met een bijzonder gevarieerd programma laat deze conservatoriumstudent zien wat de wondere wereld van het accordeon allemaal te bieden heeft.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

CHAYIM

Wij spelen Klezmer muziek, dit is Jiddische muziek uit Oost-Europa. Van zeer uitbundig en vrolijk (denk aan bruiloften) tot melancholisch en beschouwend (denk aan de liefde). Kortom: over het leven!

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Trio TAV

Trio TAV is verfijnd gitaarspel. Zij gaan u verrassen met muziek uit de Schotse Hooglanden en IJsland en brengen een sprankelende bewerking van de Spaanse klassieker Sevilla van Isaac Albeniz.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Faber en de Wolf

De Wolf en Faber zijn collega's bij Pluryn en muzikaal. Ze spelen jazzstandards en improviseren op fijne juweeltjes uit het verleden. Gitaar, trompet en bugel vormen een feest der herkenning.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Beeldhouwgroep GIGANT

Abstracte en figuratieve beelden en objecten. Collectieve expositie van de beeldhouwgroep onder de leiding van Gosia Kalisciak van GIGANT, markant in cultuur.

genre: beeldend
lees meervolgeboekt

Jan Roelofsen

Jan Roelofsen speelt klassieke stukken voor solocello. Op het programma staan o.a. stukken van Bach, Sibelius en Elgar.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

De Cithara\'s

Wij zijn drie enthousiaste citerspeelsters die graag onze vreugde aan de muziek delen met anderen. Wij verpakken die muziek dikwijls in een sage van de Veluwe. Van volksmuziek tot licht klassiek.

genre: muziek, overig
lees meervolgeboekt

Trio van Piekeren

Van Piekeren heeft het voor elkaar: Hij schreef eindelijk een liedje dat nergens over gaat! Inmiddels is de single te horen bij vele radiostations, Radio1, Radio2, Radio5, RTV Drenthe, RadioM, etc.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Dolledotter

Stella Abraas is al lang geboeid door dotpainting, de traditionele stipkunst van de Aboriginals. Zij gebruiken deze techniek om een verhaal te vertellen. Stella geeft er haar eigen invulling aan.

genre: beeldend
lees meervolgeboekt

Rechts van het midden

Sinds begin 2019 vermaken wij de bezoekers van onze optredens met korte (vaak hilarische) scenes. Deze worden volledig geimproviseerd op basis van input uit het publiek. U roept en wij spelen!

genre: theater
lees meervolgeboekt

Indian Summer

Indian Summer is een akoestisch spelende band die soms 4 stemmig zingt. De band, twee gitaren, bas en cajon, speelt naast eigen werk o.a. nummers van CSN&Y, Jackson Browne, Rolling Stones e.d.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Dodargh

We zijn een 4-persoons band, en spelen Ierse, Engelse en Amerikaanse folk. Van Mary Black en Flogging Molly tot Ilse de Lange.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Grace Reece

Grace is een vrolijke, ervaren zangeres die haar publiek graag blij maakt. Ze zingt allerlei liedjes: disco, country, jaren 60 en Brenda Lee, maar ook eigen nummers. Van twist tot polonaise!

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Musesi

Wij zijn een muziektheatergezelschap met programmathema's die we vaak afstemmen op de doelgroep. Ons programma bestaat uit koornummers, duetten, solo's en ensembles, cabaret en sketches.

genre: theater, muziek
lees meervolgeboekt

Crash on the Levee

Crash On The Levee speelt americana/folk muziek. Nummers van onder andere; Willie Nelson, Townes van Zandt en Bob Dylan. Naast covers spelen we ook een aantal van onze eigen nummers.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Apeldoorns Cither Ensemble String Music

Wij spelen goed in het gehoor liggende melodieen tot licht klassieke muziek. Afhankelijk van jaargetijde en de locatie waar wij spelen. Ook mooie begeleiding met sopraan- tenorblokfluit en dwarsfluit.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Together

Wij spelen als duo een uiteenlopend muzikaal repertoire voor allerlei gelegenheden onder de toepasselijke naam Together-Apeldoorn. Dorine zingt en Michel begeleidt op gitaar en zang.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Sax and the City

Jazzy, groovy en avontuurlijk: Een saxofoonkwartet dat stukken speelt van onder andere het Artvark Saxophone Quartet en het 29th Street Saxophone Quartet. - Henriette, Fokko, Maaike en Lex

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Bert Louissen

Bert Louissen zingt en speelt piano en gitaar. Vaak covers voor de kost; maar dit keer eigen muziek en teksten in een persoonlijk optreden waarin hij ook vertelt over het ontstaan van zijn nummers.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Merel Beumer

Als je viool speelt wordt er vaak gedacht dat je klassieke muziek speelt en in mijn geval is dat niet zo. Ik speel op mijn oude viool moderne muziek en dit wil ik graag laten horen aan mensen.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

PLEZIER! theater

DE WACHTKAMER "Ben ik al aan de beurt?" Een toneelstuk over wachttijdbeleving en wachtverzachter. Onze wachtkamer is gebruiksvriendelijk; een nummertje trekken is niet nodig.

genre: theater
lees meervolgeboekt

Atelier Ireen

Een groep creatievelingen heeft dit weekend een prachtige expositie in en rondom het erf van Atelier Ireen. Er zijn beelden van hout en keramiek. En zijn er acrylschilderijen en foto's te zien.

genre: beeldend
lees meervolgeboekt

FellowZ

We zijn een 3 mans formatie en zingen met veel plezier twee- en driestemmig. We begeleiden onszelf op diverse instrumenten. We spelen van country en The Beatles, tot John Mayer en Simon and Garfunkel.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Dwarsfluit Ensemble Flutonicum

Dwarsfluitensemble Flutonicum bestaat uit 5 fluitisten die 1x per 2 weken repeteert o.l.v. Coralien Vierstra. Het ensemble speelt een gevarieerd repertoire: Van Kuhlau tot Morricone!

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Guus Essers Band

De Guus Essers Band speelt elk jaar met veel plezier tijdens Cultuur Bij Je Buur mee. Aanstekelijke jazz, blues & boogiewoogie met z\'n 4-ren op kamerformaat & in vrolijke interactie met het publ...

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Espinas Latinas

Espinas Latinas is een Apeldoornse Latin Jazz band, bestaande uit 9 ervaren, enthousiaste muzikanten met een zomers repertoire: salsa, merengue, mambo, chachacha en een enkele bolero.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Elle Chante

Vrouwenkleinkoor Elle Chante zingt liederen over de liefde en de natuur, uit verschillende landen en uit verschillende tijden; harmonieus, a capella en met plezier.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

BlueZzFighter

Goodtime Party BlueZz\'n Roll

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Méli-Mélo

Wij spelen muziek die je raakt: melodramatisch, wervelend, vrolijk! Wereldmuziek uit alle delen van de wereld, vooral uit Oost-Europa en Latijns-Amerika. Met improvisaties en verrassende ritmes.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Jos Hutten

Jos heeft een passie voor dieren. Zijn pastel- en acrylschilderijen zijn van alle soorten dieren, van vissen tot apen en van vogels tot tijgers. Hij exposeert de schilderijen graag bij hem thuis.

genre: beeldend
lees meervolgeboekt

Dicht bij José

Deze dichteres schetst sfeerbeelden met woorden. Ze put inspiratie uit verhalen van de straat, liefde, pijn, haar christelijke verleden en haar jaren in de Amsterdamse Bijlmer. Laat u verrassen!

genre: literatuur
lees meervolgeboekt

Andy

ik ben Andy en zing vanaf mijn 16e prof. Van alles en voor een ieder wat wils is mijn motto; Nederlands, Engels, Duits, van meezingers tot gevoelige ballads. Heb zangervaring van 45 jaar

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Diftong

Diftong is 'a Dutch Poet in an American dream' . Handgemaakte engelstalige liedjes getekend door het leven. Anno 2020 werkt hij aan zijn zesde solo album.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Jelmer Smink

Gewapend met enkel een akoestische gitaar vertelt Jelmer grote verhalen in kleine liedjes. Van vrolijk opzwepend tot intens en meeslepend; persoonlijk en niets-verhullend.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

YEAH

Trio YEAH ( Eddy, Albert & Henk ) zingt meerstemmig covers van o.a. Venice, CSN&Y en Beatles, dit alles begeleid door 2 gitaren en een basgitaar.

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Shepherds Pie

Een folkband bestaande uit zeven personen. Repertoire: Ierse En Schotse traditionals en ballades begeleid op gitaar, mandoline, trekzak, accordeon, bodhran, viool en mondharmonica

genre: muziek
lees meervolgeboekt

Seniorenpopkoor

Een koor bestaande uit senioren (60 +) die met ziel en zaligheid pop - en rocknummers ten gehore zullen gaan brengen.

genre: muziek
lees meervolgeboekt